ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ-ΜΕΜΑΣ-ΤΟΥΛΙΑΤΟΣ

Ο Μεμάς Τουλιάτος γεννήθηκε στην Βεσσαραβία της Ρουμανίας το 1919 και πέθανε στην Αθήνα το 2007. Σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών Scuola de Arte si Meserii. To 1935 ήρθε στην Ελλάδα και μαθήτευσε στο εργαστήριο εφαρμοσμένων τεχνών του Δημήτρη Μακρή. Από το 1937 έως το 1947 εργάστηκε στο Εθνικό Θέατρο στο εργαστήριο σκηνογραφίας, και στη συνέχεια στο ελεύθερο θέατρο.

Την συστηματική επαγγελματική ενασχόλησή του με την κινηματογραφική γιγαντοαφίσα την άρχισε το 1947 δουλεύοντας κυρίως μαζί με τον Γιώργο Βακιρτζή μέχρι το 1963 και στη συνέχεια μόνος  ή με συνεργάτες, μέχρι τις αρχές του 1990.

Ασχολήθηκε για πολλά χρόνια και με την αποκατάσταση του ζωγραφικού διακόσμου σε διατηρητέα κτίρια της Αθήνας, όπως το Κεντρικό Κτίριο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος στην Πλατεία Κοτζιά (πρώην Κεντρικό Ταχυδρομείο), το Κεντρικό Κτίριο της Αγροτικής Τράπεζας, καθώς και το Ιλίου Μέλαθρον (Νομισματικό Μουσείο).

Παράλληλα με την ζωγραφική, ο Μεμάς Τουλιάτος ασχολήθηκε με μικροτεχνήματα στο ξύλο, που ήταν και η μεγάλη του αγάπη. Το 1976 έκανε ατομική έκθεση με θέμα «Μικρογλυπτική στο Ξύλο».

Έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις γιγαντοαφίσας και ζωγραφικής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.-


Share this post

Επόμενο

Αλλες Καταχωρησεις

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΚΟΣ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΤΣΙΑΡΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΤΣΙΟΣ