ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Ο Νίκ Νικολάου έχει πραγματοποιήσει τις σπουδές του στην φωτογραφία μόδας στο London Arts University (l.c.f).

Για αρκετά χρόνια, συνεργάστηκε με επωνύμους σχεδιαστές μόδας και στιλίστες, σε περιοδικά μόδας και στην καλλιτεχνική φωτογραφία στον χώρο της διαφήμισης. Παράλληλα έχει συμμετάσχει σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις. Η πρώτη του ατομική έκθεση με τίτλο «Βωξίτης» παρουσίαζε φωτογραφίες που αναδεικνύουν τις διαφορετικές εκδοχές της θηλυκότητας, της γυναικείας σαγήνης και αποτελούν εξύμνηση της ομορφιάς.

Η επόμενή του σειρά, με τίτλο «Υδάτινα όνειρα», περιλαμβάνει φωτογραφίες που έχουν τραβηχτεί κάτω από το νερό και πρόκειται για μια σκηνοθετική- αμιγώς εικαστική δουλειά. Η σειρά αυτή έχει παρουσιαστεί στην Αθήνα, στην ατομική έκθεση του καλλιτέχνη «Υδάτινα όνειρα» η οποία πραγμτοποιήθηκε στον εκθεσιακό χώρο του Thisseion Lofts, και στο Λονδίνο, στην έκθεση Liminalities η οποία φιλοξενήθηκε στην Riflemaker gallery, μέσα απο μια συνεργασία με τη Blender Gallery.

Στη σειρά "Υδάτινα Όνειρα", ο Νικολάου σπανίως εστιάζει στα πρόσωπα και ακόμα σπανιότερα επιτρέπει στα μάτια να αφηγηθούν. Αντιθέτως, τα μοντέλα του εναρμονισμένα σε ακριβείς ισορροπίες με το περικείμενο, μαρτυρούν προθέσεις σαγήνευσης και αποπλάνησης. Τόσο οι δραματικές θερμοκρασίες φωτισμού του περιβάλλοντα χώρου, όσο και οι φωτοσκιάσεις στις σχεδόν ανάγλυφες ενδυμασίες των μοντέλων αναδεικνύονται ακόμα περισσότερο με την επιλογή εκτύπωσης των φωτογραφιών σε μεταλικές επιφάνειες. Kαθώς εξωτερικές δέσμες τεχνητού ή φυσικού φωτός αντανακλώνται πάνω στις πλάκες αλουμινίου, επιπλέον κίνηση, ζωντάνια και θεατρικότητα προσδίδεται στα έργα, πέραν αυτής που διακρίνει την θεματική τους.


Share this post

Επόμενο

Αλλες Καταχωρησεις

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΚΟΣ

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ-ΜΕΜΑΣ-ΤΟΥΛΙΑΤΟΣ

MARCELO RICARDO ZEBALLOS

AΛΕΞΗΣ ΑΥΛΑΜΗΣ