ΑΜΑΛΙΑ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ

Η Αμαλία Αντωνιάδου κατάγεται από την Κωνσταντινούπολη και τη Βοστόνη. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Αν και σπούδασε Ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, από πολύ νωρίς ασχολήθηκε με εγκαταστάσεις στον χώρο, συνδυάζοντας αρχές της γλυπτικής και της γραφιστικής.

Στα έργα της, ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο παίζει η χρήση του γραπτού λόγου-αλφάβητου με συμβολισμούς που παραπέμπουν στην παιδική της ηλικία. Οι κατασκευές της χαρακτηρίζονται από μια αφαιρετική καθαρότητα, έναν διάφανο μινιμαλισμό, που σκοπό έχει την ανάδειξη των λεκτικών μηνυμάτων που συνιστούν την δομική βάση των κατασκευών αυτών. H σημασία των λέξεων στην τέχνη και την επιστήμη, είναι δυο παράλληλες παράμετροι που συγκλίνουν στην δημιουργικότητα της, στο μακρύ ταξίδι της στην αναζήτηση της οπτικοποίησης της Μνήμης και της αυτογνωσίας.

Τα έργα της θα πρέπει να αναγνωριστούν ως αυτοβιογραφικά ίχνη του παρελθόντος της: συναισθήματα και μνήμες που πηγάζουν από προσωπικές εμπειρίες και γεφυρώνουν μια πολυπολιτισμική κουλτούρα μεταξύ Ανατολής και Δύσης, σε ένα σύγχρονο παγκοσμιοποιημένο κόσμο.

Σημαντικές Εκθέσεις:
2013 Studios exhibition, metamatic:taf, TAF, Αθήνα2012 15th Athens Fashion Week , Τεχνόπολη, Γκάζι

2012 "Douroutis Young Artists Exhibition",Ιωάννινα (Κάστρο Ιτς Καλέστον εκθεσιακό χώρο του Βυζαντινού Μουσείου)

2011 14th Athens Fashion Week project, Τεχνόπολη, Γκάζι
2011 "28 Students - 55 Posters for the World Aids Day" project, Αθήνα, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης2009 "The Sotiria project", Νοσοκομείο "Σωτηρία", Αθήνα


Share this post

Επόμενο

Αλλες Καταχωρησεις

 ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΦΡΑΓΚΙΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΕΡΔΕΚΛΗΣ

ΤΖΟΝΣΤΟΝ ΦΟΣΤΕΡ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΚΟΣ