Ο Ταξιάρχης Μερμίρης έχει πραγματοποιήσει σπουδές στο πεδίο της  Οπτικής Επικοινωνίας , της ζωγραφικής και του σχεδίου. Από το 2008 έχει συμμετάσχει σε ομαδικές  και ατομικές  εκθέσεις σε Αθήνα και Λονδίνο.

Τα έργα του Μερμίρη παρέχουν καυστική κοινωνική κριτική με έντονες χιουμοριστικές νότες, αφήνοντας ταυτόχρονα σκοτεινά και δυσοίωνα υπονοούμενα.

Οι φόβοι και οι αδυναμίες, που προέρχονται από τον περίπλοκο παραλογισμό της ανθρώπινης φύσης, χρησιμοποιούνται και εκτίθενται. Τα περισσότερα από τα μηνύματα είναι υπόγεια, αν και τα ίδια τα έργα είναι αρκετά ωμά και προκλητικά. Η περίπλοκη γραμμική τεχνική συνδυάζεται με έντονες τολμηρές πινελιές.

Στα περισσότερα έργα του, εκμεταλλεύεται την απόλυτη χρήση  και τη σταθερότητα που δίνει το μελάνι, ώστε να δράσει ελεύθερα, ν’ αποτυπώσει άμεσα τις σκέψεις και να δημιουργήσει τις πολύπλοκες συνθέσεις του απρόσκοπτα. Την ίδια φιλοσοφία ακολουθεί και στο χρώμα το οποίο του δίνει βέβαια τη δυνατότητα να πειραματιστεί περισσότερο, χωρίς όμως να χάνει και στην περίπτωση αυτή τη χαρακτηριστική του ταυτότητα.

Διακρίνουμε  συνεπώς δύο τεχνικές (μελάνι και χρώμα) οι οποίες διαφέρουν  ως προς τη διαδικασία  αλλά επί της ουσίας είναι αλληλένδετες βοηθώντας  τον καλλιτέχνη να εξελίξει  και να αναδείξει το έργο του συνολικά.

 

Σημαντικές Εκθέσεις:

2013: “Not Another Art Show”, Μπλέντερ Γκάλερι, Αθήνα

2013: «Στιγμές του Γίγνεσθαι», Μπλέντερ Γκάλερι, Αθήνα

2013:  “Desmos» - Art of Giving, Μυστική Δημοπρασία, Αθήνα

2012: «Tio Ilar 5», Αθήνα

2009:  «Urban Art II»,  Technopolis Γκάζι, Αθήνα

2009:  «Common Grounds», Ιακωβίδης Γκίζης, Δημοτικό Κτήριο Δήμου Αθηναίων, Αθήνα,

2009:  «Wish you were here», Arts & Business, Λονδίνο

2008:  «Solo Exhibition», Γαλλό- Ελληνικός σύνδεσμος, Αθήνα